hugs Pictures, Images and Photos

2.2.10

Annece kandırmaca

Annelik içgüdüsü mü yoksa annelik cinliği mi adını koyamadım ama her anne çocuğunun sağlıklı gıdalarla beslenmesini ister. Çocukta hemen he demez bu duruma direnir, illaki ambalajlı ,reklamlarda adını duyduğu şeylerden almak ister. Anne uyanıktır ama pabuç bırakmaz bu duruma ,hemen çözümler üretmeye başlar ne yapsam da kandırsam bu çocuğu diye. Başarılı da olur aslında. Çocuk milleti de hemen uyum sağlar bu yeni duruma. Annesinin onu kandırdığını bile düşünmez hazırladıklarını afiyetle yerken. İyi de ne yapar anne

- Israrla raflarda ne zamandır beklediğini bilmediği keklerin yerine alternatifler hazırlar elinden geldiğince, kendi yaptığında tam buğday unu, esmer şeker, bol meyve kurusu ve ceviz vardır.

-Zeytin yemeyen oğluna zeytin ezmesi hazırlar, içine de hakiki zeytin yağı ve kekik koyar. Hatta çocuk cips diye tutturunca bir yufkanın üzerine sürer zeytin ezmelerini, keser cips gibi ve fırında pişirir. Çocuk yine kanmıştır ne güzel...

- Paketlenmiş pudinglerin yerine evde yapılanları önüne koyar yine çocuk ısrar ediyorsa boş paketin içine koyar gizlice. Çocuk yine kandırıldığını anlamaz

- Hazır meyve sularını da vermek istemez anne, oğluna bunun yerine evde hoşaf kaynatır, hoşafın içine de kuru meyvelerden de koyar. Çocuk çok sever bu tadı.

-Yoğurt yedirmede başarılı olamaz ,meyve de pek yediremez zaten .Bu kez evde mayaladığı yoğurdun içine meyve püreleri koyar. Aslında farkı yoktur marketlerde satılanlardan. Çocuk da anlamaz zaten bunu.

-Ispanak, pırasa gibi sebzeleri yemeyen çocuğu kandırmanın yolunu da biliyordur anne. Hemen gözleme yapar içi bol sebzeli , yutturur bunu da bi güzel çocuğa. Çocuk ıspanak yediğini farketmez bile.

-Eti sevmez çocuk ama makarnaya bayılır. Kıymalı makarnaya ne dersin oğlum. Hem hiç anlamıycaksın bile et yediğini hadi kuzum benim..

-Yumurta yedirmek için de çok uğraşmıştır. Onun da çözümünü bulur kısa zamanda yumurtanın içine az süt koyar, biraz un, krep gibi yumurtayı da nasıl yediğini farketmez bile çocuk.

-Çikolata diye tutturduğunda kakaolu süt

-Şeker yerine üzüm kurusu (üzüm şekeri olduğunu zannediyor bizimki)

-Gazlı içeceklerin alternatifi de bizim evde ballı ıhlamur

Çocuk memnun, annenin içi rahat ... Her ne kadar zor bir iş gibi görünsede çocukları ikna etmek aslında çok kolay. Hayır bunu yapamazsın , bunu yiyemezsin demek yerine hayatına başka seçenekler koymak belki de en güzeli...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler