hugs Pictures, Images and Photos

10.2.10

Biz beraber oyun oynayabiliriz

Çocuğumuzun özel odası varsa odasına, yoksa evin herhangi bir yerinde kendini tüm bedenini görebileceği bir ayna asabiliriz Bu, hem duygusal hem de kişilik gelişimi açısından önemli.
Birkaç meyveyi tabağa koyabiliriz ve ''meyve bulmaca'' oynayabiliriz. Bir meyvenin özelliklerini tarif ederiz onun bu meyveyi bulmasını isteriz , sonra o bir meyveyi tarif eder ve biz bulabiliriz. Bu oyunu başka eşyalar için de oynayabiliriz
Bana bir ağaç çiz"deriz.Rengine ve şekline müdahale etmeyiz.Daha sonra dooğadaki ağaçları beraberce inceleriz.Yeşil olmayan ne kadar çok ağaç olduğuna şaşırabiliriz.Ağaçların çeşitliliğini keşfetmek bir o kadar ilgi çekici ki.Bu incelemeden sonra bir ağaç resmi daha yapabiliriz.Bakalım resimde farklılık olmuş mu?
Bir olayı bir kişiyi, bir eşyayı ya da bir yeri bize tarif etmesini isteyebiliriz.Bunun için "anlat, söyle, açıkla, tarif et" ifadelerini kullanabiliriz.Anlaşılmak ona güven verecektir.
Onun belleğine güvendiğinizi hissettirebiliriz.!Maç hangi kanaldaydı?Anneannende hangi çorbayı içmiştik?
Balonu düşürmeden bir odadan diğer odaya taşıma oyunu oynayabiliriz.
Beraberce hiç gitmediğiniz bir yönde,semtte bir süre yürüyebiliriz ve orası ile ilgili konuşabiliriz..Alışılmışın dışındaki şeyleri yapmak çocuğun değişikliklere uyumunu kolaylaştırır.
Peçeteleri kaç farklı şekilde katlayabiliriz?Deneyebiliriz.
Çok alçak sesle konuşabiliriz ve söylediklerinizi anlamasını isteyebiliriz. Daha sonra aynı şeyi onun yapmasını isteyebiliriz.
Avucunuza bir şey saklayabiliriz ve ne olabileceğini tahmin etmesini isteyebiliriz. Gerekirse ipucu verebiliriz tabi.
Kaynak : Portage erken eğitim rehberi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

İzleyiciler